Pokročilý návod na lucidní snění

Pokročilý návod na lucidní snění

Na Astrální Akademii je báječné, že každý z nás je její aktivní součástí a přináší nové poznatky a návody k nejrůznějším dovednostem. Tento návod od Amorise oceníte i vy, kteří máte již svůj základ v lucidním snění a chcete se posunout o další krok kupředu.

Pro začátečníky doporučuji naši sérii 5 článků o lucidním snění, kterou naleznete v zde. (Hledejte první článek: Vědomé lucidní snění, 1/5, Probuzení do sna a dál pokračujte)

Já sám (Sidris) jsem se díky tomuto pokročilému návodu dostal nejen do stabilního lucidního snění, ale propojili se mi snové, astrální a hmotné reality a po CELOU jednu noc jsem putoval za hmotným světem a tvořil svůj vysněný život. 

Příběh / návod začíná

Na včerejší procházce jsem se klasicky spojil s vyšším já, přesunul se do vědomí tak jak to dělávám a ono začalo automaticky samo mluvit. Texty jsou zkráceny, nepamatuji si to doslova, ale vytáhl jsem z toho to nejdůležitější. Také mě na procházce párkrát něco vyrušilo, tak jsem nebyl celou cestu permanentně ve spojení.

VJ - mé vyšší já

JÁ - to jsem prostě já :)

VJ: "Víš co to doopravdy jsou lucidní sny, jak vznikají, proč si pamatujeme informace z těchto snů apod.?"

JÁ: "Lucidní sny jsou sny, kde si uvědomíme, že sníme a pak si v tom snu můžeme vědomě vše vytvářet a prožívat."

VJ: "Ano, to máš pravdu, ale víš proč to tak vše je ? Proč se staneš vědomým ? Proč si některé sny pamatuješ a některé ne ? Proč například v některých snech si myslíš, že máš 15 let a přitom ve tvé realitě máš více ? "

JÁ: "... přemýšlím ..." 

VJ: "Tak jak už víš, sny se odehrávají ve snové realitě. Je to oddělená část astrálního prostoru, kde je nakumulováno spousty síly, která vytváří veškerý prostor, předměty, snové postavy atd. Každá tato snová realita má v sobě nakumulováno tolik síly, že se to tváří jako hmota, ale není to tak. Je to jen zjemněná část hmoty. Proto tam můžeme létat, procházet zdí apod."

JÁ: "chápu..." 

VJ: "A to, jestli jsi ve snu vědomý určuje, jak moc je vědomí usazeno v dané snové realitě, ale zároveň také, kolik, nazvěme to například jako paměťových informací, se zkopíruje z tvé běžné reality do snové reality.

Příklad: V běžné realitě chodíš cvičit a chceš dokázat určité triky při cvičení a zatím ti nejdou. Najednou jsi ve snu, kde ty triky děláš úplně bez problému ale nedochází ti, že je to divné. Bereš to jako běžnou věc. A to je tím, že do snové reality se ti nezkopírovaly informace z běžné reality, že to ještě nedokážeš. Proto si ve snech někdy nepamatujeme a neuvědomujeme více věcí z běžné reality."

JÁ: "To dává smysl, paměťové informace jsou tedy na různých místech ?" 

VJ: "Každá realita, snová realita atd., má nakumulováno tolik síly, že se v nich udržuje tzv. "lokální paměť" veškerých prožitků, které tam zažíváš. Je to něco jako gravitace na planetách. Každá planeta má gravitaci a když se k ní přiblížíš, tak tě to k ní stáhne a drží. Ale můžeš mezi nimi také přelétávat a něco si z planety vzít na jinou planetu. Analogicky to je s paměťovými informacemi. V každé snové realitě a také v běžné realitě je tolik síly, že si udržují své paměťové informace a nepředávají si je mezi sebou (ukládání veškerých těchto informací do Akáši už je zase jiná věc). Ta síla reality si je drží. A teď záleží jaké množství paměti z jedné reality si vědomí přenese do jiné reality(snové). A podle toho tam můžeme být vědomější nebo ne. Protože pokud si přeneseme velké množství paměti z běžné reality, tak ve snové můžeme lépe srovnávat věci, lépe je pozorovat a tím si uvědomit, že to je sen. Proto se také hodněkrát stává, že si sen nepamatujeme a nebo vůbec nevíme, že nějaký sen byl. Prostě jsme si zpět nepřitáhli paměťové informace do naší běžné reality."

JÁ: "Wow, tak to jsem nevěděl. Takže pokud si vědomě zkopíruju více informací z mé běžné reality, tak budu mít lepší šanci mít lucidní sen. Jak to mohu udělat ?"

VJ: "Je více variant, ale například před tím než jdeš spát, běž mentálně cestovat a tyto dvě reality propoj spojovacím energetickým tunelem, přes který tyto informace protékají. Ale nezapomeň na to, že pokud tento tunel necháš otevřený permanentně, můžeš být potom zmatený, které informace patří do které reality."

JÁ: "Děkuji za upozornění"

VJ: "Také, čím déle praktikuješ lucidní snění, tak tím více se naše vědomí nachází v dané snové realitě, je v něm více zakořeněno a tím déle v této realitě také zůstává, tím pádem může naše vědomí dané paměťové informace neustále převádět z jedné reality do druhé. Nachází se totiž v obou zároveň. Ale vždy si určí, v které realitě je ponořeno naplno, aby se obě reality nemíchaly mezi sebou a člověk by byl potom zmatený. Tím, ale že je zakořeněno i v jiné realitě, tak se potom snadněji do ní dostane zpět například ve spánku nebo pomocí mentálního cestování a může pokračovat v tvoření nebo jiných prožitcích s tím, že už si plně uvědomuje, že tam je a že to je jiná realita."

JÁ: "Dává to smysl, děkuji."

VJ: "Ještě mám pro tebe jednu informaci, co se týče snových realit, jen to nejde popsat přesně tak jak to opravdu existuje, tak to pouze připodobním na jako by vzdálenostech realit od sebe. Ty vzdálenosti, tak jak jsou definované ve hmotě, tam úplně nejsou, ale bude se to takto lépe chápat pro vysvětlení. Čím blíže je vytvořena snová realita k tvé běžné realitě, tím lépe a více informací se do ní z běžné reality může promítnout (zkopírovat) a naopak. Takže pro trénování lucidního snění je dobré si snovou realitu vytvořit co nejblíže k té své běžné (opět pomocí mentálního cestování nebo si prostě dej záměr, aby to vždy bylo co nejblíže) a tím si zase lépe uvědomíš, že to je sen.

Pokud bychom brali obrácenou cestu ze snové reality zpět do běžné, tak pro tento postup je to super v tom, že takto můžeš daleko lépe zhmotnit předmět ze snové reality do běžné. Stačí aby snová realita byla na stejném nebo hodně blízkém místě jako realita běžná a už potom jen stačí zhutnit snový předmět a v běžné realitě se objeví. Jak už jste se bavili párkrát na hovoru s týmem, použij pro zhutňování element země nebo někdy i vody. Například ve snu vyslov příkaz a záměr : "Nyní přijímám sílu elementu země/vody" a jakmile ve snu ucítíš příval této síly, tak ji přenášej do snového předmětu se záměrem ať se přenese do běžné reality. A prováděj to tak dlouho až budeš mít v sobě pocit, že je to hotové."

JÁ: "Tak to jsou úžasné informace, děkuju moc"

VJ: "To je ode mě zatím vše, už se blížíme k domovu, těším se zase na příště, ahoj."

Pozvánka do Astrální Akademie

Přestože je Astrální Akademie v současnosti plná, můžeš se zapsat na čekací listinu.

👇🏻👇🏻👇🏻

Zapsat se do pořadníku ke vstupu do Astrální Akademie

Zapsat se do pořadníku ke vstupu do Astrální Akademie

Až bude pro tebe volné místo, tak se ti hned ozveme. V tuto chvíli se jedná o jedinou cestu, jak se do Astrální Akademie dostat. Proto nepropásni svou šanci a zapiš se co nejdříve. 

Členství v Astrální Akademii stojí po týdnu zdarma 4490 Kč / měsíčně. Administrativní poplatek za zápis na čekací listinu zajišťuje individuálního přístupu ke každému zapsanému člověkovi. Osobně voláme, píšeme a jsme s tebou celý týden zdarma, kdy se seznamuješ s atmosférou Astrální Akademie. Až po týdnu zdarma se rozhoduješ, zda budeš dále pokračovat. Proto chceme mít jistotu, že se na čekací listinu zapisují lidé, kteří svůj krok promysleli a o studium v Astrální Akademii vážně uvažují. Aktuální seznam čekatelů nalezneš na stránce Astrální Akademie.

P.S. Neboj se zapsat i když budeš v pořadníku hodně daleko. Usilovně pracujeme na navýšení kapacity Astrální Akademie a pak přijmeme větší skupinku studentů najednou. 🌟