Derealizace a depersonalizace

Derealizace a depersonalizace

Depersonalizace a derealizace, v poslední době velmi často zmiňované pojmy. Možná pro někoho až moderní téma. Co to ale ve skutečnosti znamená? Ruku na srdce, když se před vámi někdo zmíní, o tom, že trpí jedním z těchto “nešvarů“, víte doopravdy o čem mluví? Vysvětlení není jednoznačné, ani snadno uchopitelné. Přiblížíme si je tedy ze dvou hledisek.

Depersonalizace

Při depersonalizaci se člověk cítí jako v bublině. Tělo připomíná loutku a pohyby nejsou plně koordinované. Připadáte si, že stojíte za sklem. Vnímání reality a času mohou být zkreslené, emoce a smysly otupené a paměť a soustředěnost zhoršená. Není neobvyklé i změněné vnímání prostoru a těla, které se zmenšují, nebo naopak zvětšují. To vše mohou doprovázet tělesné projevy typu nevolnost, nebo závratě. Lidé s depersonalizací často vnímají svůj stav jako neexistenci, nebo nereálnost sebe samých.

Derealizace

Derealizace se výrazně neliší od výše zmíněné depersonalizace, ale týká se okolního světa a osob. Okolí se zdá nereálné, nehmotné, ploché, nebo naopak dvojrozměrné. Člověk může vnímat okolní svět jako by sledoval film. I blízké osoby se někdy jeví jako cizí. 

Pohled západní společnosti

Západní společnost vnímá tyto dva pojmy jako závažný psychický a téměř neřešitelný problém. Původ je většinou neznámý. Případným spouštěčem může být psychická zátěž, únava, nedostatek spánku a podobně.  Doporučuje se pravidelná návštěva psychologa, nebo psychiatra a “nemoc“ je řešena psychofarmaky a psychoterapií. Bohužel se v životě pacientů ve většině případů usadí strach z nepochopení, nevyléčení a případně z návratu nemoci. 

A co když to všechno může být i jinak?

A co když to opravdu může být jinak? Je to tak nereálné? Pojďme si ukázat pohled z jiného úhlu. Ti, kdo navštívili naše stránky určitě už něco slyšeli o astrálním cestování, možná i o dalších věcech mezi “nebem a zemí“.  Co když depersonalizace a derealizace není nic jiného než vnímání naší vlastní vnitřní síly, naší astrální síly? Našeho skutečného já, které lze dostat pod kontrolu?  Při nácviku astrálního cestování tato síla dříve či později přijde a můžete si ji opravdu užít krásně, úplně opačně, než je pohled hmotného světa. Při správném uchopení a pochopení je to jako dostat dar. Cítíme se lehcí, optimističtí. Chápeme a vidíme, že hmotný svět je jen hra a můžeme si zde tvořit, právě pomocí té síly, kterou cítíme. Vnímáme, že to, co námi proudí jsme právě my. Rozumíme sami sobě, vnímáme niterně, co ta síla chce. Posloucháme ji ona nás vede tím naším opravdovým směrem. Ne tím, kterým nás postrkuje okolí. Dokážeme si s radostí a lehkostí užívat život. Neřešíme mysl, emoce. Jsme to my, naše pravá krásná podstata. Chce se nám tančit, smát, zpívat, tvořit, dělat cokoliv, co jde opravdu z našeho nitra, oproštěni od nesmyslů, kterými jsme zbytečně zahlceni.  

Tato síla přichází občas i v běžném životě, jen většina lidí nemá ponětí, co ho vlastně potkalo a řeší tento stav západní medicínou. Při nálepce nemoc, kterou pacient dostane se bohužel téměř vždy začne utápět v nepříjemných depresích. Přitom ji lze zvládnout, dostat pod kontrolu, a naopak využít ve svůj vlastní prospěch. Jak?

Pojďme ji tedy společně zvládnout

V Astrální akademii řešíme tuto sílu velmi často, u nás není nic neobvyklého a u zkušených astrálních cestovatelů je naopak vítána, protože je vnímána jako poznání a posun v práci sama na sobě. U pokročilých studentů Astrální akademie je již běžným každodenním životem. Toto poznání a pochopení nám dává osvobození a tu krásnou a vytouženou lehkost bytí.

Samozřejmě je potřeba rozhodnutí a pevná vůle, protože i dostat sílu a své tělo pod kontrolu vyžaduje čas.  Ale není lepší věnovat život poznání, než lékům a utlumení? Můžeš nyní vyzkoušet týden zdarma a v rukou zkušeného Průvodce a v kolektivu studentů Astrální akademie si budeš připadat konečně na správném místě 😊