Závislost na duchovním růstu

Závislost na duchovním růstu

Objevování skrytého

Do 30 let jsem žila nevědomě. Neměla jsem moc potuchy o jiném než materiálním světě, ten mě ale zároveň netěšil. Do toho se vložily zdravotní problémy i další životní “neúspěchy”, které mě přivedly na nutnou cestu objevování toho jiného skrytého, nehmatatelného světa – světa duchovního. Jako mnozí i já však měla pocit, že nic z toho co zkouším na mě úplně nefunguje a zároveň jsem nikdy neměla přílišnou vůli, abych u něčeho vytrvala.

Léta nekonečných duchovních kurzů

Obvykle to fungovalo tak, že jakmile někdo kolem mě zmínil nějakou duchovní techniku, léčitele či knihu, hned jsem se ptala a doufala, že právě to je konečně ono, co mě posune dál a že dojde k zázraku – docílím duchovního vývoje nějak samovolně a nejlépe bezpracně. Léta ubíhala a já si najednou uvědomila, že jsem nastoupila na dráhu závislosti na “duchovním růstu”. Další kurz, další terapie, další léčení, další nemalé vynaložené peníze za něco rozhodně ověřeného a funkčního.

Iluze duchovní práce, další kurz, kurz, kurz, kurz....

Já měla pocit, že ten fakt, že se kurzů a různých terapií účastním, že tím na sobě něco dělám… možná… Ale to, že strávím jeden den v kruhu lidí a učím se novou techniku práce na sobě, avšak doma v tom pokračuji sotva týden, výsledky rozhodně nepřinesly. A ani všemi doporučená meditace mi nešla, nebavila mě, nevydržela jsem u ní – ač jsem měla spousta stažených a zaplacených aplikací. Žila jsem v iluzi, že na sobě pracuji, ale bylo to jako bych si četla knížku o žonglování a po jejím přečtení očekávala, že ze mě bude žonglér. Byla jsem těžký teoretik a praxi jsem se vyhýbala jak jsem mohla. I to uklízení bylo často lepší, než sedět v meditaci.

Dost, je mi špatně, chci vidět výsledky

Nakonec však přišel moment, kdy už jsem toho měla dost. Už mi bylo natolik špatně, že jsem potřebovala něco udělat. Rozhodla jsem se proto požádat duši o pomoc. Toužila jsem zrychlit svůj duchovní vývoj, něco už konečně opravdu dělat a vidět výsledky.

Dva dny na to si brouzdám po internetu a najednou jsem na stránkách Láskyplného světa. Přečetla jsem si pár článků a dostala se k informacím o Astrální akademii (AA). Stránky AA mě sice ze začátku spíše odrazovaly svým uspořádáním, ale obsah na mě jasně mluvil. A já věděla, že je to ono. Potřebovala jsem však nejdříve mluvit se Sidrisem… zavolala jsem mu a jeho první věta, jeho hlas, jeho energie mě naprosto pohltily. Neměla jsem o čem pochybovat. Další den jsem do AA vstoupila.

Měla jsem spoustu otázek, pochyb, zda to časově zvládnu, ale vnitřní potřeba duchovního vývoje mě hnala dopředu. Jakmile jsem pochopila princip práce v AA - tedy hned po prvním vysvětlení :D Byla jsem nadšená. Najednou jsem věděla co a jak. Každý den jsem měla daný plán, jak na sobě pracovat, co dělat. Spousta technik mi nebyla cizí, ale tady do sebe krásně zapadaly a já věděla proč je dělám a hlavně DĚLALA JSEM JE KAŽDÝ DEN! A pokud bych jen na chvíli pochybovala či ztrácela vůli, měla jsem oporu v ostatních lidech v AA a v mém Průvodci.

Výsledky jsou zde - proměna

A jakou proměnou jsem dokázala projít za první 4 měsíce v rámci AA? Může Vám to znít naprosto banálně, ale ta proměna, která se udála byla pro mě naprosto zásadní. Jednoho dne jsem si totiž uvědomila, že když jsem v hektickém dni najednou měla 30 minut sama pro sebe, jsem si místo zapnutí televize a chroupání sušenek, šla s chutí sednout do meditace! Těšila jsem se na to!

A co víc, věděla jsem, že díky té meditaci dosahuji tolik chtěné proměny a posunu! Ale nejde jen o meditaci, jsou to další úžasně zvolená cvičení a aktivity, díky kterým se měním, vývoj se děje každý den, vidím to instantně.

A to je něco naprosto nemyslitelného, něco za co jsem neskonale vděčná. A moc se těším na to, co mě čeká v tom dalším přítomném okamžiku.

Belle,
studentka Astrální akademie