Mile pohlcen spánkovou paralýzou

Mile pohlcen spánkovou paralýzou

O astrálním cestování jsem slyšel poprvé asi před šesti lety, přišlo mi to zajímavé, ale přiznám, že jsem byl skeptický a nikdy jsem se tomu nezačal pořádně věnovat. To se změnilo před pár měsíci, kdy jsem narazil na některá pozoruhodná videa, což mě přimělo se k astrálnímu cestování vrátit, zamyslet se nad ním a začít tentokrát pořádně cvičit. 

INTENZIVNĚ ASTRÁLNĚ NACIŤUJI

Ahoj, jsem Jáchym B. a astrální cestování jsem úspěšně cvičil zhruba 2 až 3 měsíce, ani ne nějak intenzivně, avšak pravidelně. Skoro každý den, někdy ob den, jsem před spaním hodinu až dvě nehybně ležel, uvolňoval tělo a pokoušel se vystoupit. Přestože se mi tehdy vystoupit nedařilo, cítil jsem pokrok  a ten hluboký stav uvolnění těla a mysli jsem si moc užíval, celkově měl na mě celý proces takový terapeutický efekt, jako samotná meditace.

SPÁNKOVÁ PARALÝZA TĚSNĚ PŘED ASTRÁLNÍM VÝSTUPEM

Všechno se změnilo jedné noci, když jsem měl spánkovou paralýzu. Se spánkovou paralýzou jsem se potýkal už dříve, ne nějak často, ale vždycky jsem ji jednou za pár měsíců zažil. Tu noc jsem opět asi hodinu cvičil astrálně vycestovat, až jsem si řekl, že to stačí, a chystal se usnout. Následující asi půlhodinu jsem se v posteli marně převaloval a snažil se usnout …, a pak to najednou přišlo.

Probral jsem se a cítil tlak na hrudi a lehké brnění v celém těle, nemohl jsem se hýbat, prostě to, co vždy při spánkové paralýze. Tentokrát to ale bylo trochu jiné, protože díky cvičení astrálního cestování jsem si uvědomil, že co právě cítím, je skoro úplně totéž, co cítím vždy zhruba po půl hodině ležení a uvolňování těla při cvičení astrálního cestování.

Místo toho, abych zpanikařil a snažil se probrat a spánkovou paralýzu zlomit, jako jsem to dělal vždycky předtím, provedl jsem přesný opak. Stejně jako při cvičení astrálního cestování jsem se úplně uvolnil, uklidnil a jako kdybych tu spánkovou paralýzu přijal, ať mě klidně pohltí, a naopak ať ještě zesílí to brnění a ten tlak.

Netrvalo to snad ani půl minuty a celé tělo mně postupně vibrovalo víc a víc, ty vibrace byly už tak intenzivní, že mi zvonilo v uších, a to natolik, že jsem měl pocit, jako by mi měly vybuchnout, a pak už jsem jen cítil, jak se pomalu odděluju a nadnáším ke stropu.

VZNÁŠEL JSEM SE U STROPU

U stropu jsem se zasekl a po pár vteřinách mě tělo vtáhlo zpátky. Byl jsem jenom ve svém pokoji, ale ten zážitek byl tak intenzivní a tak mě namotivoval, že jsem se pak asi další hodinu pokoušel vystoupit znova, ale už to nešlo, tak jsem šel zase spát -  s myšlenkou, že na mě třeba opět přijde paralýza.

ASTRÁLNĚ JSEM VYSTŘELIL DO OBLAK

Sám nedokážu uvěřit, že se to pak opravdu stalo, protože už podruhé za tutéž noc jsem se probudil paralyzován, takže jsem se choval stejně jako před mým prvním astrálním vystoupením. Tentokrát jsem se ve svém pokoji prolétl od stropu k podlaze a přišlo mi, že už mám větší kontrolu než naposled. Pak jsem vystřelil stropem do oblak a létal ve výšce mraků, do toho jsem celou dobu cítil ty neskutečné vibrace a tlak všude kolem sebe.

Po chvilce letu jsem začal klesat, až jsem viděl na zem a blížil se k nějakému lesu. Tam už jsem se ale nedostal, protože jsem se - nechtě - vrátil zpět do fyzického těla. I tak jsem ale nadšený, protože už jsem opravdu astrálně cestoval a vím teď, že až opět vystoupím, budu mít zas o trochu větší kontrolu. 

JSEM RÁD ZA SPÁNKOVOU PARALÝZU

Úplně mi tato zkušenost změnila pohled na spánkovou paralýzu, takže teď už vím, že se jí nemusím bát a brát ji jako něco děsivého, nebo jako nějakou poruchu, právě naopak, jsem za ni teď moc rád.