Je potřeba vizualizace pro vyšší stavy ?

Je potřeba vizualizace pro vyšší stavy ?

Dobrý večer, zkoumal jsem vaše stránky a zjistil jsem, že si nejsem schopen představit barvy. Představoval jsem si svůj rubín i svůj mobilní telefon, ale ať jsem se snažil sebevíc, stále bylo černo a maximálně se před mýma očima zjevil pouze obrys. Můžete mi prosím poradit, co s tím mohu dělat?

Sidris rodina

Krásný den, Tome, již to, že se ti zjevil v černotě za zavřenými víčky obrys, je velký úspěch.  

Vnímání astrálním zrakem

To, co vidíme za zavřenými víčky, je naše vnímání astrálním zrakem. Mnoho Vládců Síly (studenty Astrální akadaemie) na začátku nevidí vůbec nic, postupně začnou vnímat nejrůznější hru barev a z té postupně začnou vystupovat obrysy a následně celé předměty se stále více detaily. Nicméně toto není v běžných meditacích potřeba.   Zde si vystačíme s fantazií a lehkou vizualizací. Je to stejné, jako když se během dne zasníš a utečou ti myšlenky. Někdo tyto stavy prožívá velmi reálně včetně obrazu, jiní pouze skrze vnitřní monolog. Nám zcela postačuje, když při meditaci budeš “vědět, že to tak je”.   

Jak probudit vizualizaci

Takže zavřu oči a představím si mobilní telefon, před očima černo, ale já vím, že v mé mysli je mobilní telefon bílé barvy. Když k němu přidáme něco abstraktního, tak stále vím, že v mé mysli je mobilní telefon bílý a drží jej v ruce mořská panna.

Tato myšlenka mě přiměje k úsměvu, postupuji tedy správně.   Nemusím nic vidět, ale stačí vědět, že to tak je, a když mi dané cvičení změní mé emoce, je to krásný důkaz, že je v pořádku.  

Vizualizace jako taková se probudí cvikem a praxí. V Astrální akademii máme mnoho technik, jak astrální zrak probudit, a to nejen se zavřenými víčky, ale především v běžném dni.  

Dále vizualizace není vůbec třeba u nácviku astrálního cestování. Astrální cestování je hlavně o reálných prožitcích a probuzení veškerých sil kolem nás. Zde nám již představa nepomůže, zato reálné prožívání ano. A právě proto jsme vyvinuli kurz, který v nás tuto schopnost probouzí: Astrální cestování online video kurz. Ať se daří jen ty nejkrásnější meditace