Astrální akademie otázky a odpovědi 14 - Rád sním

Astrální akademie otázky a odpovědi 14 - Rád sním

73) Nechávám se unášet snovým autopilotem

"Mám potíže s tím, že já prostě strašně rád sním. Pokud se na něco těším nebo něco plánuji, dokážu strávit velkou spoustu času představami co dělat, jak by asi vypadala daná situace a jiné fantazie. To se více utvrdí, pokud musím vykonávat nějakou činnost, která mě nebaví, a chci se nějak zabavit. To potom zapnu určitého autopilota a nechávám se unášet představami."

...Vidíte to v tom také? Vy musíte vykonávat činnost, která vás nebaví, a tak se v danou chvíli musíte zabavit nějak jinak. Kdy ale budete žít vy?

Namísto toho, abyste žil krásnou přítomnost, musíte utíkat do říše snů a fantazií a představovat si, jak by ta přítomnost mohla být krásná a jak bude krásná, až... Skutečně musíte žít svou ideální přítomnost, a ne pouze snít. Věřím, že vy již víte, jak chcete žít, a teď nastává ten správný čas si za svou vysněnou realitou jít, aby se stala přítomností. :)

Jsem ráda, že jste v Astrální akademii, a věřím, že to společně postupně zvládneme a vy zjistíte, že přítomnost může být stejná krásná jako ty nejkrásnější sny. :)

74) Lucidní sny, pevná a věrohodná realita snu

"Pokračuji dále v lekci 2-4, lucidní sen se mi dosud nepodařilo prožít, přestože cvičím stále vědomou přítomnost ve hmotě. Chtěl jsem se zeptat, mám teď docela živé sny, kdy v jednom takovém snu jsem lezl pod nějakou konstrukcí schodiště a nějak jsem se tam zasekl při prolézání, a to tak, že jsem nemohl prolézt, a dostal jsem strach, že tam zůstanu zaseklý a nikdo mě tam ani nenajde, musel jsem vyvinout opravdu veliké úsilí, abych se dostal alespoň zpět. No a tak jsem si uvědomil, že tam ta HMOTA byla skutečně hodně pevná, opravdu mě to drželo pevně a nechtělo mě to pustit. Tak jsem si říkal, že v tom snu asi může být tedy ta hmota pevná. Když tak nacvičuji pevnost hmoty v bdělém stavu, zdali je to efektní, když mě tam "hmota"chytila ? Možná kdybych si v tom snu uvědomil, že je to sen, tak by ta hmota přestala být takto pevná ....? Také jsem v jiném snu ochutnal nějaké jídlo, bylo to nějaké uzené maso, přestože nyní maso pomalu vyřazuji ze svého jídelníčku, tak tam v tom snu mi bylo nabídnuto a já ho ochutnal a řeknu Vám, že jsem skutečně cítil velice věrnou chuť uzeného masa, úplně jsem to prožil i hmotně ve své puse, kde jsem pocítil, jak koušu "něco", co skutečně chutnalo jako uzené maso, ale nijak moc mi to nechutnalo. To jen jak Sidris vypráví, že v astrálu nechutná zmrzlina tak jako v tomto světě, ale opravdu jsem si ráno tu chuť pamatoval hodně věrně, ale opět to byl nevědomý sen, tedy pouhá vzpomínka."

Pevnost Hmoty

je vidět, že vaše sny se velmi dobře učí a nebude tak lehké se do snu probudit, a nebude tedy stačit pouhé jednoduché vysvětlení. Když si vezmete, že v případě, že skutečně kvalitně zhypnotizujete člověka, tak se vám dokáže postavit i na neexistující schod, a tedy z pohledu pozorovatele tento člověk levituje ve vzduchu, ale médium zcela jasně a samozřejmě vnímá, že stojí na schodě.

Vše je to o síle myšlenky, myšlenka je to, co manifestuje energii do hmoty.

Tedy jestli vy máte takto silné sny, že hmota vás tam drží, tak musíte využít jinou metodu než zkoušku pevnosti hmoty (jinak jsem si zcela jista, že kdybyste si uvědomil, že to je sen, tak vás okamžitě hmota propustí a rozplyne se).

Pocity z dálky, versus reálné vykreslení okolí

Nevím, jaké máte sny, ale pakliže máte takto silnou realitu kolem sebe, je velmi pravděpodobné, že při pohledu do dálky bude vše nejasné a rozmazané, jakoby v mlze. Tedy budete mít zcela krásně vykreslených např. 5 metrů kolem sebe, ale vše za tímto prostorem bude jen o pocitech, ale nikoli o reálném vidění. Takže je možné přes den kontrolovat prostor kolem sebe, nikoli hmotu samotnou - tedy zkontrolovat rohy místností (ve snech se často vlní), zkontrolovat strop, a poté se podívat do nejvzdálenějšího bodu a ten si detailně prohlédnout. Dále je ve snech hodně často jiný pohyb - např. jízda na koni je spíše jako jízda v autě (není tam to typické houpání), chůze je spíše levitace apod. Toto je další možnost, na co se zaměřit.

Chutě a vůni v astrálním světě

Jsou tam a velmi reálné, ale nedávají našemu tělu ten extatický zážitek, který nám poskytuje tělo. Tedy můžete si dát kousek uzeného masa do úst, cítit jeho vůni a vnímat chuť, ale takové to wow tam bude chybět. Sám to prožijete při dalších lekcích, kde si budete ve vědomém stavu přivolávat nejrůznější chutě a vůně. Může to být natolik silné, že se vám začnou i sbíhat sliny v ústech - a tento krok právě zajišťuje onen zážitek. Je možné, že ve snu jste prožil natolik reálně uzené maso, že ve fyzickém těle se vám vytvořily sliny a ty tento prožitek ještě více umocnily. Je obdivuhodné, jak je vše propojené - jak nahoře, tak dole. :)

Jak lépe na lucidní sny

Určitě není nutné čekat na lucidní sen, abyste postoupil dál v Astrální akademii, toto je běh skutečně na dlouhou trať a dříve či později se dostaví. Hodně pomáhá, když se probudíte např. v 5 hodin ráno, provedete meditace a cvičení, vyčistíte zuby apod. a pak si jdete ještě znovu lehnout. Tento druhý spánek je povětšinou velmi bohatý na živé sny a lucidní snění.