Astrální cestování vs psychiatrie

Astrální cestování vs psychiatrie

Vysvětlit člověku se Západním myšlením, že astrální cestování je bezpečné a přirozené, je jako vysvětlovat člověkovi z kmene z hlubin pralesa, že je bezpečné a přirozené žít ve velkoměstě. 

Jednou jsem jel autobusem a vedle mě si přisedla mladá slečna. Okamžitě jsem cítil, že je astrálním cestovatelka. Astrální cestovatelé se mezi sebou snadno poznají, protože vzájemně vnímáme svou ohromnou Sílu a probuzené Vědomí. 

Tak jsem neváhal a navázal komunikaci:

„Ahoj, ty jsi astrální cestovatelka že?“

„Co prosím?“ zaznamenal jsem lehké zděšení v jejím hlase. 

„Astrální cestovatelka. Dokážeš vystoupit ze svého hmotného těla a pohybovat se nezávisle na prostoru.“

„Ne! Ne! Ne!“ velmi odmítavě kroutila hlavou.

„Říkali mi, že to neexistuje, že jsem se zbláznila a dali mi na to léky. Tohle prostě neexistuje!“

Po delší komunikaci se slečna uklidnila a vyslechl jsem si celý její příběh. Příběh podobný tolika jiným. Mladý člověk, který samovolně astrálně vystoupí a nemá o tom žádné informace. Dostane strach z těchto prožitků a skončí na psychiatrii, kde dostane medikaci na uklidnění. 

Je to nutné?

Ne. Kdyby se tito mladí lidé obeznámili s astrálním cestování a naučili se jej ovládat, prožívali by překrásné obohacující stavy a pakliže by astrálně cestovat nechtěli, mohli by vědomě tuto dovednost odmítnout. 

Právě proto šíříme co největší osvětu o astrálním cestování. V západní společnosti nás má většina lidí za ezoterické šílence. Ale máme zkušenost, že ti největší odmítači jednou samovolně astrálně vystoupí a pak si na nás vzpomenou a píší nám o radu.

A to je skvělé! Protože oni o astrálním cestování aspoň zaslechli a dokáží si propojit informace a neskončí pak v péči psychologů a psychiatrů.

Transpersonální psychologie

Četl jsem nedávno knihu od psychiatra Stanislava Grofa, který se celý svůj život zabýval transpersonálními prožitky a usilovně pracoval na normalizaci těchto prožitků, které přináší léčivé a podpůrné účinky pro naši duši. 

Velmi zjednodušeně:

Razil směr, který po vyloučení fyziologických příčin nejrůznějších psychóz a duševních příhod, nazval psychospirituální krizí. Tyto změněné stavy vědomí u klientů netlumil léky, ale učil je s nimi pracovat a nechal je vědomě prožít. Tím že se pacient novým prožitkům nebránil a přijal je za své, je velmi rychle implementoval do své bytosti a nepříjemné příznaky rychle odeznívali. 

Silné, ale bezpečné

Astrální cestování a další změněné stavy vědomí jsou pro nás „moderní lidi“ velkou výzvou. Jsme zvyklí na pevnou hmotu, řád a pravidla. Vše má v našem životě pevné místo a my máme co nejvíce věcí pod kontrolou. V tom se cítíme bezpečně. 

Astrální cestování nám dá přímý důkaz, že hmota není tak pevná, jak jsme si mysleli. A k tomu všemu, jsou tyto prožitky mnohem silnější, než prožitky hmotného světa. 

Vždyť lidé, kteří například prožívají derealizaci, tak popisují, že realita kolem nich vůbec neexistuje. Že je to jakýsi neurčitý film, promítaný na plátně před nimi. 

Stav paniky, kdy jsou po celém těle cítit vibrace, elektřinu či chvění. Pocit, že se nemůžete nadechnout… Najednou nevnímáte hmotné tělo, ale něco za hmotou vnímáte mnohem reálněji, než vaše tělo. 

Všechny tyto prožitky jsou velmi silné, ale je důležité si uvědomit jednu zásadní věc. JE TO BEZPEČNÉ A PŘIROZENÉ.

Ve chvíli, kdy toto přijmeme se začnou dít zázraky a ze světa hrůzy a děsu, se dostanete na druhou stranu mince - krásy a štěstí. A později do svého středu. 

Celý proces může být rychlejší a příjemnější, když k sobě najdete Průvodce, který všechny tyto stavy zná a ví, jak s nimi pracovat. Což například astrální cestovatelé jsou a najdeš nás v Astrální akademii.

Vítej ve tvém novém životě.